Sportmassage

Vaak wordt er nog gedacht dat de sportmassage alleen voor sporters is. Het klopt dat veel voetbalverenigingen en ook andere sporters gebruik maken van een sportmasseur. Toch is dit maar de helft van het verhaal. Sportmassage is gewoon de naam voor een steviger massagevorm. Dus ook als u geen fanatiek sporter bent, of u heeft het idee dat uw spierklachten niet gerelateerd zijn aan de sport die u beoefend, kan het zo zijn dat de sportmassage voor u de beste massagevorm is.

Spieren kunnen soms stijf of zelfs pijnlijk aanvoelen door opeenhoping van afvalstoffen. Niet zelden geeft dit langdurig klachten. Door deze stevige massage toe te passen wordt de afvoer van de afvalstoffen versneld. Hierdoor worden de spieren weer soepel en neemt de bewegingsvrijheid toe.

Ook na een blessure komt deze massage goed van pas. Na een blessure is het van belang de spieren weer extra te trainen om ze op het oude kracht- en uithoudingsvermogen te krijgen. Een massage helpt dan de spieren te herstellen na de inspanning.